Hvordan imponere på intervju

17 januar, 2023

Er du i prosess om ny jobb og har blitt innkalt til intervju? Her er intervju tips som hjelper deg å beholde roen og imponere intervjueren.


Vet du hvordan du kommer deg der?

Hvis intervjuet er i person, er det lurt å sjekke på forhånd hvordan du kommer deg der. Det verste førsteinntrykket er å komme for sent til intervju! Sjekk om det går det buss eller om det er parkering, og hvor lang tid tar det å komme seg dit.

Kan du litt om firmaet?

Gå inn på nettsiden deres og sjekk ut nyheter, prosjekt de jobber med osv. En blir ofte spurt om en kjenner til selskapet og dette er en lavterskel måte å vise at du har gjort hjemmeleksene dine.

Kjenner du noen i dette selskapet som vil gi deg god omtale?

Sjekk LinkedIn eller selskapets hjemmeside for eksempel for å finne ut dette.

«Hva skal jeg ha på meg?»

En vil gjerne ikke komme overpyntet eller i dress hvis kleskoden er jeans og t-skjorter. Hvis du ikke vet hva kontor-stilen er, så legg deg så nøytralt som mulig. Så tar det i hvert fall ikke vekk fokuset ditt.

Vær høflig!

Takk for en hyggelig prat og tiden deres når intervjuet er slutt.

Ikke vær redd for å virke ivrig.

Hvis du vil du ha denne jobben – si det til dem! Det kan være det som tipper skålen i din favør.

Spør om hva prosessen blir videre.

Det er helt innafor å spørre om dette, samt når de regner med å være i mål med ansettelsen. Spør også om de trenger noe mer fra deg (vitnemål, attester, referanser osv.).

Husk: God trening er det uansett.

Husk at selv om du ikke får jobben, er det god møtetrening til jobben du senere vil lande.


Vi ønsker deg lykke til med jobbsøkingen og prosessen videre. Les andre innlegg for flere tips og råd til arbeidssøkere.

Andre innlegg

Hvordan skrive din beste CV

Hvordan skrive din beste CV

Din CV er ditt førsteinntrykk. Den skal hjelpe deg med å skille deg ut i mengden, samt gi leseren et ryddig overblikk over dine erfaringer og kompetanser. Å skrive en god CV er en kunst, men vi hjelper deg på veien! Nå oppdatert for AI-æraen. Start med kontaktdetaljer...

Ferieloven forklart

Ferieloven forklart

Ferieloven sikrer at du som arbeidstaker får feriefritid og feriepenger årlig. De fleste av oss har ikke lyst til å lese gjennom selve loven, så vi har oppsummert de viktigste punktene for å gi deg et overblikk over hvordan det virker. Ferieåret følger kalenderåret....

Hvordan gå fram når du ansetter

Hvordan gå fram når du ansetter

Så du har kommet fram til at din bedrift har behov for en ny ansettelse, enten på midlertidig eller permanent basis. Men hva gjør du nå? Hva må du tenke på, og hvem i bedriften din bør du involvere? Her er våre forslag til hvordan du bør takle ansettelsesprosessen i...